ЦСКА-София няма да бъде допуснат в Европа, дори да се класира на второ или трето място в шампионата, пише „Меридиан Мач“, позовавайки се на свои източници в БФС.

Според информацията във футболната ни централа е пристигнало писмо от Нион, в което се регламентира ясно ситуацията.

„Червените“ остават извън Лига Европа.UEFA приема триединството между Литекс, Чавдар (Етрополе) и ЦСКА за напълно нов клуб. Такъв няма право да участва в турнирите за три години съгласно Втора глава, точка 12 от „Правилника за лицензиране на UEFA“. В известието на централата е посочено единствено забрана за предстоящия сезон, което не означава, че за следващите два няма да има допълнителни съобщения.

През този сезон европейската футболна конфедерация вече показа, че няма да прави никакви компромиси.Не допусна наследника на миналогодишния първенец при юношите в Елитната група – Литекс, да участва в младежката Шампионска лига. Така представителят на България във въпросния поток беше Левски.

В отсъствието на ЦСКА-София за Лига Европа има два варианта. Ако Лудогорец спечели Купата, то квотите от първенството са три, като Левски почти сигурно ще участва като втори или трети. Четвъртият също е в Европа, а петият ще играе бараж с победителя от долната осмица. При различен носител на Купата от Лудогорец, то в Лига Европа през шампионата влизат Левски и победителят между четвъртия (ако приемем „червените“ за сигурни в тройката) и първенецът на втората осмица.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук