Френският производител Citroen потвърди официално, че ще представи обновения C4 Cactus на 26 октомври. От изявлението на компанията става ясно, че моделът вече няма да бъде позициониран като компактен кросоувър, а като хечбек.

Това се разбира от анонса на Citroen в социалните мрежи. На картинката, посветена на премиерата, е написало „hatch“, което според експертите означава, че C4 Cactus ще остане без системата Airbump – въздушни балончета, защитаващи части от каросерията от надрасквания и леки удари.

Промяната на статута на модела е свързана с излизането на пазара на C3 Aircross, който бе показан през лятото на 2017 г. Именно този модел ще се позиционира като компактен кросоувър в гамата на французите. Освен това превръщането на C4 Cactus в хечбек означава, че от гамата са Citroen ще отпадне сегашния C4.

В Европа C4 Cactus се предлага с бензинов двигател 1.2 PureTech с мощност 82 и 110 к.с., както и с дизел 1.6 BlueHDi, предлагащ 99 л.с. Задвижването е само предно, като се предлага система Grip Control.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук