Британският производител Aston Martin и италианското ателие Zagato показаха четвъртия и последен автомобил от колекцията модифицирани модели Vanquisn. Той се казва Vanquish Zagato Shooting Brake и представлява уникално комби с 3 врати и 2 места.

По-рано бяха представени купето, кабриолетът и спийдстърът Vanquish Zagato, които получиха впечатляваща каросерия, напрамена изцяло от карбон. Всички отделни елементи от дизайна са взаимствани от най-ексклузивните машини на Aston Martin – Vulcan, One-77, CC-100. Тези коли имат индивидуални настойки на шасито, но двигателят им е един и също – 5,9-литров V12 с мощност 600 к.с. Моторът сега се поставя само на модела Vanquish S.

Тиражите на Vanquish Zagato Coupe, Vanquish Zagato Volante и Vanquish Zagato Shooting Brake ще бъдат ограничена до 99 бройки. Купето и кабриолетът ще струват по 500 000 британски паунда, а комбито е със 150 000 паунда повече. Най-рядък ще е спийдстърът с 28 бройки, като неговата цена ще е минимум 1 млн. паунда.

По този начин цялото семейство ще наброява едва 325 бройки, като всички вече са разпродадени. От Aston Martin и Zagato твърдят, че интересът към колите е бил огромен, като някои клиенти са си поръчали и четирите коли. Въпреки това е решено, производството да не се увеличава, за да може да се запази ексклузивността на колите.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук