Шофьорът на таксито, който е возил убиецът Викторио, разказа какво са си говорили в колата 

Както е известно, в понеделник следобед Викторио уби 23-годишната си съпруга Дарина в столичния квартал „Надежда” и избяга с едногодишното им дете, което по-късно също уби. Викторио се простреля и в момента е в болница, но без опасност за живота.

Ето какво разказа шофьорът в „Тази сутрин” по БТВ:

„Когато влезе в таксито с малко дете, си говорихме нормално. Изведнъж ме удари отзад с пистолет и го опря в главата ми. Каза ми да карам към магистралата, да скочи от висок мост и да се самоубие. Викам му: Недей, кой ще ти гледа детето.

Каза ми да тръгнем към Горни Богоров, взе телефона и го сложи на седалката. Заяви: Аз ще оставя детето, ти ще го закараш в най-близкото Районно. Викам му: Как да го оставиш, не мога да се занимавам.

Тогава поиска да го оставя в Богоров. Призна, че не иска да навреди на детето. Гушкаше го, повтаряше: тате много те обича. Истерично плашеше. Пак си говорихме нормално, докато на 20 метра преди бензиностанция, той скочи. Каза ми: Много добре направи, нищо няма да ти направя.”

И отиде в храстите, а аз се обадих на диспечерка, че съм оставил човек с пистолет и малко дете в Горни Богоров. След малко дойдоха и полицаите от СДВР.

Мъжът изглеждаше нормален, облечен в бял анцуг. Когато извади пистолета, помислих, че е наркоман. Призна, че жена му е убила другото им дете, и той иска да самоубие, тъй като не може да преживее загубата. Заяви, че жена му е била в лудница…

Беше като във филм, само там съм виждал как опират пистолет в челото и правиш това, което искат от теб.

Сега ме гложди съвестта, че не можах да предотвратя смъртта на детето, но ако знаех предисторията…”

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук