Новият Закон за спорта влезе в сила в четвъртък (17.01). Той беше обсъждан и одобряван няколко години

Промяната, която засяга ЦСКА-София и другите спортните клубове е, че те могат да придобиват бази за по-дълъг период от време. Максималната продължителност досега бе 10 години, но вече официално е 30. От „Армията“ на няколко пъти обявиха, че искат да сключат нов договор за базите – публично-частно партньорство, което ще даде по-големи възможности за инвестиции.

Също така няма да се налага клубът да плаща и високите наеми, както го прави в момента – по 96 000 лева на месец за „Армията“ и Панчарево. Въпреки това за ремонтни дейности по базите още не може да се говори, защото трябва да се уточнят още много неща. Наскоро спортният министър Красен Кралев заяви, че с ЦСКА имат споразумение те да си възстановят стадиона със собствени средства. Той допълни, че вървят към финализиране на проекта.

ЦСКА-София планира пълна реконструкция на стадиона в Борисовата градина. Ще се продължи и тоталното преобразяване на базата в Панчарево. На първо време там ще се изгради още един терен – четвърти, а отделно е заложено построяването на ресторант и общежитие за школата.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук