Преди дни поредната кола изхвърча от пътното платно и „кацна” на трамвайните релси на бул. България. Това се случва на метри от натоварена спирка, пълна с чакащи трамвая пътници. За двете години откакто трасето на #ТрамвайБезумие беше „ремонтирано”, се случиха десетки подобни катастрофи, застрашаващи живота на пътниците.

Изглежда, че тези събития не притесняват отговорните лица в Столичната община. Още през 2014 г., питахме дали ще се предвиди адекватно обезопасяване. Мълчанието на Общината ни провокира официално да внесем и мотивирано предложение за нуждата от такова през март 2015г. И на него не получихме отговор. Две години по-късно само една от спирките е обезопасена с бетонни джърсита, а останалите – с мрежа за дворове и кокошарници.

Въпрос на време е поредната летяща кола да помете спирка пълна с хора. Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, нима трябва да се пролее кръв преди да наредите на ленивите си служители да предприемат необходимите мерки? Като жител на кв. Манастирски ливади и като редовен пътник по бул. България, няма как да не знаете за риска от фатален инцидент по трасето. И тогава няма да имате оправдания за бездействията си.

#СпасиСофия #ПълнаБезотговорност #БезопасниСпирки

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук