На 31 октомври изтича крайният срок за плащане на годишните местни данъци за недвижими имоти и моторни превозни средства, както и за такса смет

Столичани могат да платят задълженията си във всеки от данъчните отдели на районните администрации, както и по електронен път.

В районните служби може да ви бъде издаден и ПИН-код, с който да си правите справки или направо да плащате онлайн местните си данъци и такси през електронната страница на общината: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

За да получите ПИН код трябва само да представите документ за самоличност. Плащане на местни данъци и такси може да се прави и по банков път, през касите на EasyPay или други финансови институции.

От 2022 г. изчисляването на такса смет ще се определя според количеството боклук на домакинството. Това решиха депутатите от комисията по бюджет и финанси на второ четене на пакета данъчни закони, писа днешната преса. Срокът за подаване на декларации за броя на ползвателите в едно жилище беше отложен и няма да е 31 март 2019, а ще бъде определен след националното преброяване през 2021 г. Такова беше предложението на Националното сдружение на общините.

Депутатите от комисията вчера приеха и новия начин за изчисляване на данъка на колите – въз основа на имуществена и на екологична компонента. Новите данъци за колите ще бъдат изчислени до февруари 2019 г.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук