Румънският премиер Михай Тудосе отстрани от длъжност директора на Националната здравноосигурителна каса, който по-рано днес беше арестуван във връзка с разследване за отчитане на фиктивни медицински услуги, съобщиха правителствени източници, цитирани от агенция Аджерпрес.

Освен директора на НЗОК Мариан Бурча бяха арестувани и още 13 души. Задържаните са обвинени във вземане и даване на подкуп, търговия с влияние, създаване на организирана престъпна група, измама, злоупотреба със служебно положение, фалшификация на документи и други престъпления, като деянията са извършени в периода януари 2016-август 2017 г.

Сред арестуваните има други членове на ръководството на касата, задържан е и бившият шеф на Здравноосигурителната каса община Букурещ Лучиан Бара, представители на фирми за медицински услуги, както и адвокат от колегията в Букурещ.

Всички са задържани за 24 часа, като антикорупционните прокурори в рамките на днешния ден ще поискат от Апелативния съд в Букурещ поставянето им в предварителен арест.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук