Малко прибързано хората, които искат реванш (от лидера на БСП Корнелия Нинова – бел. ред.), решиха, че са успели. Не е дошъл този момент. Корнелия още има позитив, който може да бъде използван от партията“. Това заяви членът на разширеното ръководство на БСП и една от влиятелните фигури в партията – Румен Овчаров, в коментар за предстоящия конгрес на партията в края на следващата седмица.

 

Изявлението му в интервю за Би Ти Ви беше направено часове преди заседанието на най-голямата местна организация на социалистите – тази в столицата, на което се очаква Нинова да провери на каква подкрепа може да разчита, след като миналата седмица Националният съвет за малко да бламира предложението й за свикване на извънреден конгрес на 28 октомври. Овчаров е бивш дългогодишен лидер на софийската структура и продължава да се ползва с уважение в нея. Социалисти твърдят, че докато има неговата и на зам.-председателя на БСП Кирил Добрев подкрепа, Нинова няма да има реална алтернатива като лидер.

 

От думите на дългогодишния член на ръководството на левицата се разбра, че той не одобрява много от действията на Корнелия Нинова, но засега не възнамерява да се включи в атаката срещу нея, подета от вътрешната опозиция.

 

На заседанието миналата седмица Овчаров е направил едно от най-острите изказвания срещу лидера, а днес в интервюто си предупреди, че „в политиката харесването е до време“. Той отбеляза, че Нинова прави голяма грешка като вместо да си осигурява подкрепа, непрекъснато отваря вътрешни фронтове в партията. „Тя има проблем – че върви през просото, без да се съобразява с елементарните реалности в партията“, каза Овчаров и допълни, че лидерът трябва да действа по обратния начин – да обединява първо партията, после цялата левица и накрая – всички недоволни от модела на управление на премиера Бойко Борисов.
Въпреки критиките си Овчаров посочи, че Нинова е направила много за БСП. Той отказа да коментира писмото, с което бившият член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов атакува лидера, като лаконично посочи: „Не мисля, че Гергов може да каже нещо, което е съществено за БСП“.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук