Правителството на Великобритания оцеля във вота на недоверие, поискан от опозицията

 325 депутати подкрепиха кабинета, 306 му гласуваха недоверие, предаде Би Би Си.

Вотът на недоверие беше поискан от лидера на лейбъристите Джереми Корбин снощи, след като Камарата на общините отхвърли с голямо мнозинство споразумението на Мей с ЕС за Брекзит.

Тереза Мей каза веднага след обявяването на резултата от вота на недоверие, че Брекзит ще се случи и тя ще разговаря с лидера на всяка една парламентарна партия как да стане това на практика. Мей обяви още, че ще свика консултации за Брекзит.

Лидерът на най-голямата опозиционна партия във Великобритания Джереми Корбин заяви от своя страна, че ще приеме поканата на премиера Тереза Мей за консултации как страната да напусне ЕС.

 

BBC Breaking News

@BBCBreaking

Theresa May’s government survives a no confidence vote by 325 to 306 – but has yet to get MPs to back a Brexit planhttp://bbc.in/2FEz2u8 

Преглед на изображението в Twitter

BBC Breaking News

@BBCBreaking

UK PM Theresa May invites leaders of other parties to meet with her to discuss , starting tonight, after government wins confidence votehttp://bbc.in/2FEz2u8  pic.twitter.com/DmxZ5YWe0j

Вграден видеоклип

Лидерът на лейбъристите каза обаче, че консултации ще има само ако Тереза Мей гарантира, че няма вариант, в който Брекзит да се случи без договореност с Брюксел.

 

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук