Поводът не е един, а напрежението ескалира

Пореден ден на протести в различни градове на страната. Гневът ескалира заради високите цени на горивата, повишението на цената на гражданската отговорност и ниските доходи.

Към тези теми се прибавят и други поводи за недоволство. Организатори на протестните демонстрации изтъкват също корупцията, размeра на данъците, проблемите на хората с увреждания и промените в закона за вероизповеданията, предаде bTV.

Сблъсък между протестиращи беляза недоволството във Варна тази вечер. Симпатизанти на партия „Възраждане“ са нападнати от мъже с качулки. До тежък инцидент не се е стигнало заради бързата намеса на полицията.

Младежи пък си нанесоха удари пред Община Варна по неизяснени обстоятелства. Сблъсъкът не попречи на над 300 души да продължат протеста към Катедралата на града и да блокират движението за Аспаруховия мост.

В Перник недоволните блокирано е кръговото кръстовище на Драгичево, което води към АМ „Люлин“ и АМ „Струма“. На демонстрацията има засилено полицейско присъствие и Жандармерия, като се стигна до побой над протестиращ от страна на служители на МВР.

В Стара Загора и Добрич се събраха стотици протестиращи.

В София пък се провежда поредното протестното шествие от Министерски съвет към централата на партията на Валери Симеонов – НФСБ, с искане за неговата оставка.

 

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук