Пет партии извън парламента поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради ултиматума, който постави на няколко медии да получи извинение за начина, по който беше отразено участието му в „Нова телевизия“ преди няколко дни.

 

Той обвини „Нова телевизия“, Би Ти Ви, БНТ и БНР, че водят „мащабна организирана клеветническа кампания“ срещу него и ги заплаши със съд, ако не му се извинят в срок до 24 часа. Симеонов изложи позицията си чрез съобщение от правителствената пресслужба, като след това от управляващата партия ГЕРБ се разграничиха от думите му.

Движение „Да, България“, ДСБ/Нова Република, „Зелените“, Българският земеделски народен съюз и ДЕОС излязоха с обща позиция, която разпространиха до медиите. В нея те определят като „напълно недопустимо чрез пресслужбата на българското правителство да бъде отправян ултиматум, до която и да е било българска медия“.

 

 

 

„Още по-неприемливо е опитът за сплашване на българските медии да се случва под прожекторите на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Особено притеснителен е и фактът, че заплахите срещу медиите се отправят от висшата инстанция на изпълнителната власт“, пише още в позицията на политическите сили.
 
Според тях се наблюдава „ескалираща политическа криза в страната“ и оставката на Симеонов е най-малкото, което може да се случи.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук