Около 80 малки производители и занаятчии от цялата страна за заявили участието си на Фермерския пазар в неделя, 24 февруари т. г., зад храм-паметника „Св. Ал. Невски“ в София

Пазарът ще бъде на ул. „Оборище“ от 11 до 18 ч. Организира се от Столична община, Пазари Юг ЕАД и Кооперация Хранкооп – София.

Столичани и гости на София могат да намерят разнообразни стоки от производителите от всички краища на България. На пазара ще има натурална козметика и изделия от вълна, филц, керамика, кожа, дърво и други естествени материали. Ще бъдат представени кулинарни традиции и могат да се купят от пресни и консервирани плодове и зеленчуци, билки и подправки, хляб и печива с квас, здравословни сладкиши, гъби и яйца, млечни и месни продукти, мед и пчелни продукти до сладка и конфитюри, чайове и сиропи, бира и вино.

Един от основните двигатели на Фермерския пазар на „Оборище“ е общинско дружество Пазари Юг ЕАД, което стопанисва пазарите в кв. „Иван Вазов“, Красно село и Борово. Вече пета година Пазари Юг инициира и провежда организирането на различни събития с културно-социална насоченост в столицата и променя представата за пазар.

Хранкооп – София възражда кооперативния модел, чрез който малките производители на чиста храна не само оцеляват, но и се развиват и увеличават като численост. Кооперацията на производители и потребители успешно разпространява своя модел и в други градове, където се провеждат фермерски пазари – Бургас, Варна, Добрич, Хасково, Банкя и др.

Почитателите на чистата храна, отгледана с грижа към природата и хората могат да открият тези продукти и на ежеседмичните пазари, организирани от Хранкооп: Фермерски пазар Иван Вазов – всяка сряда от 14 до 18 ч., Фермерски пазар Римската стена – всяка събота от 9 до 14 ч., Фермерски пазар Добрич – всеки четвъртък от 10 до 15 ч., Фермерски пазар Банкя – всяка събота от 10 до 14 ч.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук