Следващото поколение на Lada 4×4, по-позната като Niva, ще бъде кросоувър с напречно разположен двигател, съобщава руското сп. „Авторевю“. За основа на новия модел е избрана платформата Global Access, която Renault използва за Kaptur, а Dacia – за Logan и Duster.

Според изданието от АвтоВАЗ се преборили за новото шаси на Duster II с модернизирана предна подрама и преграда между моторния отсек и салона и планират да го модифицират, за да подобрят проходимостта до стандартите на Niva. Ако усилията на руските инженери се увенчаели с успех, опитът им щял да бъде използван при проектирането на третата генерация Duster.

Новата Lada 4×4 най-вероятно няма да се оборудва с руски двигатели и трансмисии. Базовият мотор ще бъде HR16 на Nissan. 1.6-литровият агрегат ще бъде съчетан с вариатор, който ще предава мощността към четирите колела през същата муфа като на Duster.

Освен тази „градска“ версия в Толиати са замислили и „всъдеходна“. Тя ще има подобрена геометрична проходимост и нова система за двойно предаване, която ще бъде доработен вариант на шестстепенната TL8 на Duster с понижаваща предавка.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук