Rolls-Royce няма как да остане от световните тенденции в бранша и е готов да предложи електромобил, изграден на най-новото поколение на модела Phntom. Това заяви пред Car and Driver генералният директор на компанията Торстен-Мюлер Етвос.

Босът допълни, че най-луксозният автомобил на планетата ще получи версия на ток при смяната на поколенията си. Новата платформа, на която ще бъде изграден следващият Phantom, е така проектирана, че да позволява поставянето на електрически мотор и батерии.

Любопитното е, че в Rolls-Royce смятат да пропуснат един етап – този на хибридите и директно ще се насочат към електромобилите. В британската компания също така са на мнение, че системите за автономно управление все още не са подходящи за техните модели и ще се насочат към тях, едва когато те се докажат като сигурни, надеждни и лесни за използване.

„Всичко зависи от прогреса в тази област. Ние предпочитаме да изчакаме, докато системите за автономно придвижване станат достатъчно разбираеми за нашите клиенти“, отговори Мюлер-Етвос на въпрос дали Phantom ще получи системата за круиз-контрол, която се поставя на последното поколение на BMW 7-Series. Тя може да поеме управление на автомобила за период от време.

Като допълнение топ-мениджърът подчерта, че електрическите коли на Rolls-Royce не са прищявка на клиентите, а задължителна мярка. Това се отнася най-вече за големите градове в Азия, където властите се готвят да забранят използването на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук