За пръв път се изпълнява цялостен ремонт на пл. „България“  откакто е построен

„През 2015 г. Столичната община започна ремонт на парка пред НДК, който е с обща площ над 60 дка. По време на изпълнение на строителните дейности беше констатирано, че площад „България“ е в много тежко състояние и се нуждае от цялостен ремонт и изграждане на нова хидроизолация. Поради тази причина този подобект от около 12 дка не беше ремонтиран и беше изваден от проекта, който завършихме през 2015 г.

В момента за пръв път се изпълнява ремонт на пл. „България“ цялостно. Площадът не е бил ремонтиран цялостно от неговото построяване в началото на 80-те години на миналия век. Предвижда се ремонтът да бъде завършен през ноември 2017 г.“ Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъковапри проверка на място на обекта заедно със заместник-кмета по направление екология Йоана Христова и директора на дирекция „Зелена система“ Димитър Данчев.

Работи се в срок. При благоприятни атмосферни условия строителните работи трябва да приключат в средата на месец ноември. В момента се полагат нови гранитни плочи. Визията на площада напълно се запазва, но се обновява пешеходното пространство. Ремонтират се стълбищата, парапетите. Инвестицията е от бюджета на Столичната община.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук