До ден днешен ( 22 дни) откакто Кемил Рамадан нападна брутално софиянци новината е отразена само в  „София Нюз“ ! 

Бивш кандидат за президент. Изповядва радикален ислям.

В деня след публикацията на „София Нюз“ българските служби за сигурност свалиха всички сайтове на фондации на Кемил Рамадан, заедно с всичките му профили и страници във фейсбук ! БРАВО !

На 2 юни, 2017 година той беше задържан след акция на ДАНС, признал е за заплашителните СМС-и, които е изпращал на Нинова, и е пуснат на свобода.

 

В същото време кмета на Венеция обяви: Ако някой извика Аллах Акбар (Аллах е велик) на площад ”Сан Марко”, ще бъде убит на място, каза кметът на Венеция Луиджи Бруняро, цитиран от медиите. Той е категоричен, че няма да се допуснат атентати във Венеция. 

 Кемил Рамадан, който иска да строи джамия центъра на гр.София избухна срещу българите възмущаващи се от желанието му ! Ето какво написа в коментарите под статията на „София Нюз“ във фейсбук :

БРАТЯ БЪЛГАРЕ ДЖАМИЯ, ЩЕ ИМА ТА КАКВОТО ЩЕ ДА СТАВА… ПОМНИТЕ ЛИ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ЧЕ В СОФИЯ“ Е ИМАЛО 33 ДЖАМИИ!

АЛЛАХУАКБАР“ БОГ Е ВЕЛИК! И ЕДИН! ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ НЕВЕРНИЦИ!!!!

 От наши доверени източници от тайните служби за сигурност разбрахме ексклузивно за близки-приятелски ( и не само ) връзки на Кемил Рамадан с Ахмед Муса – терорист, пряка заплаха за националната сигурност на България !

Интервю  на Александър Михайлов с Ангел Джамбазки,  български евродепутат и заместник-председател на ВМРО

Факт е, че този човек, който доказано вече е организирал тази група, факт е, че там работят ислямски проповедници, факт е, че за него се появява информация в австрийската преса. Ако ние не вярваме на нашите служби, то нямаме никакви основания да смятаме, че австрийските служби просто биха споменавали някакви имена без съответните доказателства. За мен този човек е опасен. За мен този човек е част от тази радикална ислямистка клетка и за в бъдеще това ще бъде огромна заплаха за сигурността на България и българските граждани.

Това заяви Ангел Джамбазки за Ахмед Муса !

Планът е за модерен мюсюлмански храм. Кемил твърди, че има „уникален спонсор, който ще даде около 50-60 милиона за модерна хубава джамия“.

По думите му, инвеститорът е шейх от Абу Даби. Харесаният от Рамадан терен е този на бившите царски конюшни на ъгъла на булевардите „Дондуков“ и „Васил Левски“ в столицата.

Рамадан е внесъл искане в Столична община за отстъпване на терен, на който да се построи нова джамия. 

 Господин Джамбазки, какво мислите за слуховете, които се носят във връзка със строежа на нова джамия в София?

Подобно искане е напълно неприемливо, недопустимо, особено на фона на растящата вълна от салафитски и уахабитски, исламистски, джихадистски тероризъм, който залива целия свят и Европа в частност. Мястото, където водим този разговор,се намира почти върху останките на  дворецът на Константин Велики – човекът, който приема преди близо 2000 години Христианството в Римската империя. Няма никаква причина да променяме християнксия облик на София. Нашите уважения към  българите мюсюлмани, към българските гражданите, които вярват в  мюсюлманската религия, в това няма нищо лошо, но нашата столица е християнска и такава трябва да остане. София има двухилядолетна християнска култура и няма никаква причина да се връщаме във времената на мракобесната Османска империя, в периода на турското робство, така че втора джамия е нежелана, неприемлива, недопустима, ненужна в нашата столица.

Разчитам желанието за строежа на нова джамия като провокация на един човек, който според мен има нужда от  специализирана помощ. Абсолютно неадекватно държание, глупава, неумела и нелепа провокация, празни приказки и ифантасмагории. Мисля, че този човек се използва за маша, това е характерно за разузнавателните служи на Турция и най-вероят но на Саудитска арабия. Да се пуска някаква димка, провокация към българското общество. То не беше опитът  да се махне турското робсво, стихотворението „Аз съм българче“ . Изобщо непрекъснато турската държава, и турските и саудитски служби, опитват да провокират българското общество, да видят докъде е търпението, дали няма да поддаде и  каква ще бъде реакцията. Те проверяват търпението на обществото.

Подозирам този съвсем очевидно луд човек в това, че е използван, за да повдигне точно такъв  въпрос. Известно е, че в исляма хората, които имат някакви психически отклонения са на почит, никой не ги закача и биват използвани. Така разчитам неговото появяване. Той е одиозна  личност, тъжно-смешен или смешно-тъжен, но подозирам, че зад тази истерия се  планира нещо друго. Съвсем очевидно е ,че няма да има джамия на мястото на царските конюшни, това са глупости. По същия начин с Вас можем да бъдем толкова несериозни ако поискаме в Мека и Медин, там, където са свещените места, да направим един космодрум. Да кажем тук и без отива има високи сгради,които приличат на ракети, дайте да направим един космодрум там. Това е много несериозно, ще се приеме като обида, като гавра с исляма. А този тръгнал в царските конюшни да прави джамия, това е някаква чутовна глупост. Но това е проба, проба да се види докъде стига търпимостта в българското общество и най-вероятно ще има и някаква друга подобна провокация.

Не забравяйте, че от преди не много дни, може би  седмици назад, правим протести срещу плановете на мюфтийството да строи сграда в район Сердика , за която ние предполагаме, се подготвя за нелегален месчит, месчит е молитвен дом, без минаре. Неслучайно се появява този, според мен очевидно болен човек, за да разсейва вниманието и общественото мнение. Аз не се съмнявам ,че саудитското и турското разузнаване се опитват да правят тези непрекъснати провокации, за да дестабилизират България. В момента, в който правим интервюто с Вас, има протест в Турция срещу оградата на българо-турската граница. Тоест Турция протестира, че не може да навлиза свободно на българска територия. Така че ето още една поредна провокация, нека не се лъжем.

Режимът на Реджеп Ердоган търси война, защото неговият характер е такъв, на него му трябва външен враг, трябва му война, битка, трябва му такава непрекъсната външна ситуация, за да може да налага диктатурата си вътре в държавата. От времето на Макиавели това е известен похват за управление на държавата, особено авторитарната такава.

 Според мен визирате лицето Кемил Рамадан. Съществува информация за финансиране от Абу Даби, Саудитска Арабия и други мюсюлмански фондове. Намесва се и името на Ахмед Муса, представяйки го като добър човек, набеден без никакви доказателства. Мислите ли ,че действително съществува такъв тип финансиране и дали нашите служби обръщат внимание на подобни заплахи?

Има, разбира се. Факта ,че има дела в редица съдилища срещу ислямския радикализъм, показва, че има такова внимание. Обръща се внимание на такива дела и от страна на службите. Службите, че работят, работят, а това, че този се явява като говорител не е изненада. Не бих се учудил ако той е част от някаква такава схема, не мога да го докажа за съжаление, но предполагам, че или  се прави на интересен и търси внимание. Той беше в листите за кандидат-президент, ако помните.  Има чудовищни резултати като такъв, събра  гласове като за домоуправител. Но това е някаква смешка. Но финсисарене има, че се работи, работи се. Нека  не бъдем конкретни, защото не е редно, но ние оказваме отпор.

Спокойно мога да го кажа, че има лица, които са екстрадирани от тук, заради такива работи, има лица,които са подведени под отговорност. Въпросният Ахмед Муса е обвинен от австрийските служби .Там има доказателства за неговите връзки с Ислямска държава. Ахмед Муса, видимо от обвинителния акт, доколкото съм запознат с него,  е част от логистичен канал на Ислямска държава, който е превозвал главорезите на територията на Турция и Сирия. Факта, че той го споменава не е случаен.

Да не забравяме, че в момента има едно преразпределение в сунитската част на света. Той спомена и Катар, и какво се случва там. Там се случи една сунитска държава,  Саудитска арабия да организира всички останали такива държави да нападнат друга сунитска държава каквато е Катар. Интересно е, че на тяхна страна се обявиха  от едната страна Турция, която също е сунитска държава и безмълвната подкрепа на Иран, която е шиитска държава. Много любопитен факт .Развиват се много интересни геополитически процеси в тази част на света, близо до нас. Това са процеси, които трябва да бъдат наблюдавани.

Да не обръщаме внимание на всеки душевно болен, на всеки палячо, на тях трябва да им говорят докторите. А и съответните служби трябва да работят по тези теми.

 Смятате ли, че съществува конкретна опасност за България и дали сме взели нужните мерки за противодействие и превенция на евентуални терористични актове на наша територия?

Конкретната опасност за България е радикализацията на циганските махали. Най-уязвими са тези в Пазаджик, Пловдив, Асеновград, Хасково. Там работят проповедници, които не целят българските мюсюлмани, които са наши братя. Даже корицата на делото за радикалния ислям беше много смешно, защото беше разделена буквално и видимо на  две дела, макар да е едно.

Едното е за това, че някакви българи мюсюлмани са позаблудили саудитските фондации и са усвоили пари от тях, общо взето за нищо.

По-опасното  е работата на ислямистите в махалите. Това е истинската опасност за България. Ако ме питате дали има опасност за България от радикален ислям, да има, ние не сме на Марс. Ако ме питате къде е , то тя не е в средите на българските мюсюлмани, тя е в  циганските махалите, където озлоблението, бедността, чувството за нереализация, чувството за неоцененост, за малоценност се превръща в агресия, в злоба, в желание да бъдеш значим и това хипотетично е възможно да ескалира във времето в противодържавни дейности. Напълно е възможно.

Някъде някой беше казал, че нямало циганин терорист. Предпочитам да не го проверяваме на територията на Република България и да провеждаме една много по-рестриктивна политика в тази посока. Дали са подготвени службите и правораздаването, аз разчитам на това. Не мога да кажа еднозначно, защото  никой не може да даде гаранции, особено във век, в който ютията е оръжие и мотопедът е оръжие. Вече е възможно съвсем обикновен телефон, като този, с който правим разговора с Вас, да зомбира и радикализира даден човек.

Не е невъзможно. Светът се променя, трябва да се внимава, да се профилактират подобни страници във всички социалните мрежи и подобни лица трябва да бъдат разследвани, съдени и осъждани, да има държавна репресия.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение на редакцията на Sofia News Agency

„Бизнесмен, собственик на автокъщи и автомивки „Маджестик“, фондация „Мериям“, „Хейло“ ЕООД, „Лайт Клининг“, „Маджестик Ауто“, вилни селища „Маджестик Хаузес“, международен сайт за аукционни стоки и е най – големият производител на пъстърва в Европа с производство над 50 млн. пъстърви на сезон“, така определя себе си кандидатът за президент.

 Роден е на 22 септември 1974 г. във Велинград в семейство на помаци. Баща му е имам в Костандово.

Заявява, че се познава лично с президента на Чечения Рамзан Кадиров и собственика на „Манчестър Сити“ шейх Мансур, който е упълномощил Кемил да бъде представител на най-богатия фонд в света – „Абу Да Би Инвестмънт“.

 Учил е в Саудитска Арабия и е член на забранената фондация ИГАСА. Изповядва радикален ислям, гласи информация от службите. Бил е кандидат за президент. 

Само пред „София Нюз“ Кемил Рамадан обясни, че модерния мюсюлмански център, който иска да строи е нещо като МОЛ, бизнес център, с арабски ресторанти и джамия! 

СИГНАЛИЗИРАЙТЕ НИ !!!

Очакваме и Вашите сигнали за рубрикта ни „Вашите новини“ – без цензура ! 

Изпращайте ни ги тук !  

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук