Всеки политик, когато допусне грешка трябва да може да носи отговорност. Най-добрият отговор за това е подаването на оставка. Антон Тодоров постъпи точно така. Никой не трябва да остава сянка на съмнение, че въздейства върху работата на журналистите.

 

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на БТВ. На въпрос дали се мери с двоен аршин в ГЕРБ, зам.-председателят на ГЕРБ каза: „Важно е какви са конкретните случаи. Лично подкрепих г-н Добрев в лично качество, като професионалист. Благодарна съм и подкрепям всеки, който работи за каузите на София“. По отношение на обвиненията, че ГЕРБ са бламирали КСНС при президента, кметът на София заяви: „Със сигурност трябва да има успокояване на страстите. За хората важни са решаването на техните проблеми.

За да се случи това трябва да има спокойна обстановка. Важно е да има разграничаване на функциите на институциите и да има диалог. Колегите от БСП са много добри във внушенията. Трябва да е ясно, че политическата воля за борба с корупцията я има. Това се вижда и от внесения законопроект. Аз проверявам абсолютно всеки сигнал за корупция, дори и анонимен. Когато има основание сезирам компетентните органи, за да разследват“. Във връзка с политическите назначения Фандъкова увери, че никой от нейното семейство не работи в Столична община. „Те не са на управленски позиции, въпреки, че имат качества за това.

Провеждаме редовно конкурси в общината. В ръководствата на дружествата се влиза след конкурс“. За новата наредба за обществения ред в столицата, кметът призна, че действително текстовете в нея не са много ясни и тепърва ще се обсъждат. „Има наредба, която е много стара и не отговаря на съвременната ситуация. Важно е основният контролен орган – полицията да има в ръцете си инструмент, с който да си вършат работата. Не е въпросът само да се забранява, а как ще се контролира“, подчерта тя.

 

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук