МВР с извънредни мерки за сигурност преди дербито “Левски” – ЦСКА в неделя

21 футболни фена с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия няма да бъдат допуснати на стадиона.

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща между ПФК „Левски”и ПФК „ЦСКА – София”.
Вечното дерби е на 24 февруари /неделя/ от 13.00 часа на Национален стадион ”Васил Левски”.
Важно: Футболната среща е определена, като рискова и съгласно ЗООРПСМ в деня на мача няма да бъдат продавани билети на каса. Може да бъдат закупени онлайн.
Привържениците на отбора домакин ПФК „Левски” ще бъдат настанени в сектори „А” и „Б”, а тези на ПФК „ЦСКА – София” в сектори „В” и „Г”.
На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. През контролно – пропускателните пунктове ще бъдат допускани зрители с документ за самоличност и билет /пропуск/ за футболната среща. Малолетни лица ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета обособени пунктове, подсигурени от организатора, в района на стадиона. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на 21 футболни фена, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.
Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 11:00 часа.
Във връзка с провежданата спортна среща, е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.
Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:
От 08:00 часа на 22.02.2019 г. до 20:00 часа на 24.02.2019 г. при сектор „Г“ на Националния стадион „Васил Левски“.

От 08:00 до 15:00 часа на 24.02.2019 г. на моста пред Национален стадион „Васил Левски“.
От 09:00 до 15:00 часа на 24.02.2019 г. на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“.
От 12:00 часа до приключване на футболната среща на 24.02.2019 г., само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“;
бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни Връх“;
бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук