24.6 C
София
вторник, юли 23, 2019

about_us-1

Информационна агенция „София Нюз” започна работа в началото на 2015 г. Тя е частна независима информационна агенция, която цели бързото, точно и обективно информиране за всички събития в страната и чужбина.

Седалището на агенцията се намира в София. В централния офис са разположени основните редакции на агенцията: вътрешна, международна, бизнес и икономика. В „София Нюз” работят журналисти, репортери и фоторепортери и оператори с дългогодишен професионален опит. Агенцията има собствени кореспонденти в основните градове в страната. Всички професионалисти в „София Нюз” имат силното желание да превърнат агенцията във водеща в българското интернет пространство, както и в основен източник на информация за българските електронни и печатни медии – вестници, списания, радиостанции и телевизии, централни и регионални агенции.

Агенцията се отличава с добър баланс между сериозна журналистика и развлекателни новини; адекватен подбор на новини, анализи по актуални теми, любопитна и полезна информация за широката публика от отговорен редакторски екип.

„София Нюз” разполага със собствен фото и видео отдел, който ежедневно публикува снимки от всички области. Агенцията отразява всички основни събития в София и страната с помощта на професионална фотографска и телевизионна техника.

С цел максимална прозрачност агенцията дава възможност за аргументация на всички страни по горещите въпроси на деня. „София Нюз” използва публични и неофициални източници на информация, стига това да не противоречи на журналистическата етика. Читателите на агенцията са свободни да изразят мнението си относно актуалните проблеми, като напишат коментар под дадената статия.