Премиерът Бойко Борисов обяви за фалшива новина твърдението, че вчерашното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, свикано от президента Румен Радев, е било бойкотирано от част от поканените.

 

Думата „бойкот“ беше употребена вчера от лидера на БСП Корнелия Нинова след като президентът информира медиите, че заседанието ще продължи идната седмица.

Според днешните обяснения на Борисов вчера заседанието, чиято тема бяха мерките за борба с корупцията, е преминало в приятелска атмосфера с пиене на кафенце, но тъй като трима от председателите на парламентарни групи (бел. ред. – Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, които е трябвало да пътуват в чужбина и Веселин Марешки) са напуснали, е било взето решение заседанието да продължи друг ден. Идеята била изявленията пред медиите след края на съвета да не се правят в тяхно отсъствие. „Това е фалшива новина, 100% в пълния й обем. Който без да провери 20 участници дали казваме, че е истина, и е пуснал такива внушения, е 100% фалшива новина“, възмути се пред медиите Борисов, но не посочи поименно Нинова.

 

„Ако сме го направили, ще кажа – да, така е. Но не е вярно. Къде е скандалът, проблемът, бойкотът?!“ продължи той.

Премиерът каза, че разчита на професионализма на журналистите и призова за свидетели двайсетимата участници в срещата, както и водената стенограма.

Борисов уточни, че основният спор – кой да назначава шефа на антикорупционния орган, трябва да се решава в парламента, и той като министър-председател няма отношение към него.

След като президентът е определил удобния за него ден за продължаването на заседанието, Борисов е забранил всички командировки на министри за същата дата.

Коментари

коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля попълнете вашето име тук